SAGUAR-e TLS, TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışı'nda 2. oldu.

Alternatif enerjiler başta olmak üzere çeşitli teknoloji alanlarında yenilikçi projeler gerçekleştirmeyi kendine hedef edinmiş, nitelikli bireylerin yetişmesi için ortam yaratan, tamamen gönüllü olarak çalışan öğrencilerden oluşan bir teknoloji uygulama topluluğu olan Sakarya Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama Topluluğu (SAİTEM), TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışı’nda 2. oldular. Bu süreçte genç yeteneklerin çalışmalarına destek olabilmekten ve araçlarının yarışmalarda SAGUAR-e TLS ismi ile yer almasından büyük mutluluk duyuyoruz.

Sürdürülebilir teknolojik çalışmalar ile araç tasarlayan ve geleceğin teknolojisine katkı sağlayacak olan tüm gençlerimizin yanında yer almak heyecanlarına ortak olmak bizler için çok keyifli…

SAİTEM çatısı altında bugün, pek çok farklı proje gerçekleştirmektedir. Bunlardan bazıları; Sakarya Güneş Arabası (SAGUAR), Sakarya Hidro Mobil (SAHIMO), Sakarya Güneş Teknesi (SATEK), Sakarya Üniversitesi Elektrikli Arabası (EVRİM), Sakarya Alçak İrtifa Test Uydusu (SATU)’dur. Kuruluş amaçları, Türkiye’nin enerji potansiyelini etkin bir biçimde kullanabilme, petrol bağımlılığını azaltma ve doğaya zarar vermeden konforlu yaşamı sürdürme görevine katkıda bulunan projeler başta olmak üzere teorik bilgiyi mühendislik ürünlerine dönüştürecek tüm projeler için Sakarya Üniversitesi öğrencilerine çalışma ortamı yaratma ve aynı doğrultuda çalışabilecek diğer öğrenciler ile aynı çatıda buluşma amacını taşımaktadır.

Gerçekleştirilen projelerde Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına yoğun emek sarf edilmektedir. Bu şekilde dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek araçlar geliştirilmektedir. Ayrıca alt projeler altında gerçekleştirilen bireysel çalışmalar sayesinde de girişimcilik ve yenilikçilik, SAİTEM üyelerinin bir yaşam biçimi olmaktadır.

 

 


07.09.2021 Tüm Haberler